Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який порядок перетину кримського кордону?

Реклама

У випадках, коли дитина їде в АР Крим у супроводі одного з батьків або уповноваженої особи, не вимагається пред'являти нотаріально завірену угоду іншого батька (обох батьків) на виїзд дитини за кордон при здійсненні контрольних процедур на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим. Це роз'яснено в листі Адміністрації Державної пограничної служби від 23 травня 2014 року № 0.232-3999/0/6-14.

Роз'яснено, що відповідно до частини першої ст. 10 Закону "Про забезпечення прав і свобод громадян і правовий режим на тимчасово окупованій території України" порядок поїздок громадян з Криму в інші області України і у зворотному напрямі в АР Крим здійснюється безперешкодно через контрольні пункти у в'їзду-виїзду при пред'явленні документу, що засвідчує особу і підтверджує громадянство України.

Зокрема, громадяни, що не досягли 16, - літнього віку, можуть перетинати кордон з Кримом по проїзному документу дитини або паспорту громадянина України для виїзду за кордон одного з батьків, в який вони записані, і в його супроводі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини