Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Євроінтеграційні закони підписані Турчиновим

28 травня 2014, 13:28
272
1
Реклама

И. о. Президента України Олександр Турчинов сьогодні підписав євроінтеграційні закони, прийняті Верховною Радою 13 травня :

- Закон № 1251 - VII "Про внесення змін до статті 1 Закону України "Про біженцях і особах, що потребують додаткового або тимчасового захисту", яким розширено поняття додаткового і тимчасового захисту і розширений круг іноземців і осіб без громадянства, які матимуть підстави для отримання такого захисту в Україні. Детальніше: Ухвалений євроінтеграційний Закон про документи у сфері міграції;

- Закон № 1262 - VII "Про внесення змін до деяких законів України відносно діяльності Уповноваженого Верховної Ради України по правах людини в сфері захисту персональних даних"яким встановлюється, що дія Закону про омбудсмане також поширюється на стосунки, що виникають між юридичними особами публічного і приватного права, а також фізичними особами, які знаходяться на території України. Також в Закон "Про захист персональних даних" внесено поняття "Згода суб'єкта персональних даних" і тому подібне Детальніше: Законом врегульовані аспекти діяльності омбудсмана по захисту персональних даних;

- Закон № 1263 - VII
"Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно запобігання і протидії дискримінація" - визначено поняття дискримінація, розширений перелік дискримінаційних ознак, форм дискримінації. Також встановлено, що дія Закону "Про основи запобігання і протидії дискримінації в Україні" поширюється на стосунки між усіма юрособами публічного і приватного права, а також фізособами, які знаходяться на території України. Детальніше: ВР внесла зміни до антидискримінаційного закону.

Ці закони спрямовані на виконання критеріїв першої фази Плану дій з лібералізації ЄС візового режиму для України. Відмітимо, що завдяки ухваленню євроінтеграційних законів Україна вже перейшла до другої стадії лібералізації.

Також А. Турчинов підписав Закон № 1260 - VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно вдосконалення трансфертного ціноутворення": встановлене, що перший звіт про контрольовані операції за період з 1 вересня по 31 грудня 2013 року подаватиметься до 1 жовтня 2014 року замість 1 травня 2014 року. Крім того, не застосовуватимуться штрафи у зв'язку з самостійним коригуванням грошових зобов'язань, пов'язаних з коригуванням цін в контрольованих угодах за цей період. Детальніше: Змінений звітний період при застосуванні норм трансфертного ціноутворення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини