Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банкрутство на мільйон або чому Україну покидають інвестори

28 травня 2014, 10:02
458
1
Реклама

Банкрутство процвітаючої компанії було обумовлене результатами проведення позапланової документальної перевірки митними органами. За підсумками перевірки підприємство виявилося на порозі фінансового краху, заборгованість перед державою, за розрахунками контролюючих органів, склала 23 мільйони гривен. Каменем спотикання в судових тяжбах став код УКТЗЕД, згідно з яким продукція ввозилася на митну територію України. Правова оцінка ситуації неоднозначна, але була представлена на користь контролюючих органів.

Єдиним оптимальним рішенням для іноземного інвестора стало припинення бізнесу в Україні. Помітимо, що компанія CERAGEM активно веде бізнес не лише на пострадянському просторі і характеризується як добросовісний платник податків.

Ліквідатором Південно-корейської компанії "Серагем Україна" був призначений Арбітражний керівник - Керівний партнер Юридичній компанії "НОБИЛИ" Наталія Тищенко (на фото).

Відповідно до Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкротом" грошові вимоги колишніх співробітників були включені в першу Реєстру кредиторів, затвердженої у рамках справи про банкрутство.

У процедурі банкрутства були успішно реалізовані активи підприємства і проведено часткове погашення заборгованості перед кредиторами першої черги.

Загальний об'єм кредиторських вимог склав 32 мільйони гривен.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини