Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощена дозвільно-погоджувальна процедура при будівництві нескладних об'єктів

27 травня 2014, 17:41
682
4
Реклама

Отримувати дозволи на будівництво і проводити експертизу нескладних об'єктів не треба - це стало можливим завдяки внесеним Минрегионом змінам державного стандарту за визначенням класу наслідків і категорії складності об'єктів будівництва. Що відповідає наказ затверджений Міністерством цими днями, а самі зміни набудуть чинності з 1 липня 2014 року.

Внести зміни спонукала певна колізія - нині чинною нормою усі об'єкти, передбачені Переліком видів діяльності і об'єктів, що представляють підвищену екологічну небезпеку (постанова № 808 від 28.08.2013), автоматично відносяться до V категорії складності, а отже усі вони, навіть якщо цей пристрій свердловин для водопостачання невеликої потужності або підключення індивідуальних житлових будинків до газопостачання потребували експертизи проектної документації і отримання дозволу на будівництво. Також при розробці технічної документації на реконструкцію / капітальний ремонт частини вже існуючого об'єкту або його технічне переоснащення застосовувалася категорія складності, яка була властива об'єкту в цілому.

Як прокоментував Міністр регіонального розвитку Володимир Гройсман, "існуюча ситуація створювала певні проблеми для бізнесу і населення, що доставляло зайвий клопіт і витрати, що, зрозуміло, справедливо викликало обурення. Адже якщо ви, приміром, власник миття і хотіли провести всього лише заміну устаткування, а вам ставили вимоги, ніби ви будуєте нове миття, то подальші коментарі тут зайві. Ми виправили таку недоречність, не знижуючи жодним чином рівня безпеки об'єктів, які вже існують або які проектуються".

Джерело: Минрегион.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини