Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати мають намір встановити карну відповідальність за незаконний огляд і вилучення документів

27 травня 2014, 16:38
305
1
Реклама

Комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує прийняти за основу законопроект № 2581а про внесення змін до Карного кодексу України відносно вдосконалення карної відповідальності за окремі злочини проти власності і недоторканості людини.

Законопроектом пропонується встановити карну відповідальність за незаконне проведення огляду особи і незаконне вилучення (виїмку) у обличчя майна або документів.

Згідно зі змінами до статті 162 УКнезаконне проникнення в житлі або в інше володіння особи, незаконне проведення в них огляду або обшуку, незаконне виселення або інші дії, що порушують недоторканість житла громадян, а також незаконне проведення обшуку, огляду або огляду особи, незаконне вилучення (виїмка) у обличчя майна або документів- караються штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням свободи на строк до 3 років. Ті ж дії, здійснені посадовцем або із застосуванням насильства або із загрозою його застосування, караються позбавленням волі на термін від 2 до 5 років.

Проектом також передбачається дати визначення понять : житло, приміщення, сховище, володіння особи.

А до кваліфікованого складу злочину, передбаченого частиною другої статті 357 УК, пропонується віднести викрадення офіційних документів, штампів, друку, зв'язане з проникненням у житло, приміщення, сховище або володіння фізичної або юридичної особи і тому подібне

Члени Комітету, проаналізувавши проект, відмітили, що практика застосування норм карного закону про злочини проти власності і недоторканості людини виявила необхідність чіткішого визначення на законодавчому рівні деяких ознак складів відповідних злочинів. Народні депутати підтримали законопроект, прийняття якого сприятиме вдосконаленню механізму правового регулювання карної відповідальності за окремі злочини проти власності і недоторканості людини.

Джерело: сайт ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини