Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На яких умовах приймають у внз в 2014 році?

27 травня 2014, 15:30
196
0
Реклама

Наказом Міністерства освіти і науки від 7 травня 2014 роки № 553 внесені зміни в Умови прийому у вищі учбові заклади Укпаины в 2014 році.

Згідно з новим порядком, прийом заяв і документів в паперовій або електронній формі від тих, що поступають починається 11 липняі закінчиться в 12:00 годинника 1 серпня (від тих, що поступають на денну форму навчання на основі повного загального середнього утворення), в 18:00 годинника 24 липня (від осіб, що поступають на основі повної загальної середньої освіти і проходять співбесіду; і від осіб, які для вступу на навчання повинні проходити творчі конкурси). Співбесіди і вступні іспити проводяться з 25 липня до 1 серпня, творчі конкурси - з 21 липня до 1 серпня.

Прийом заяв і документів від осіб, що поступають на навчання на основі базового загального середнього утворення, закінчується 24 липня. Вступні іспити проводяться з 25 липня до 1 серпня.

Рейтинговий список абітурієнтів, що поступають на основі базової і повної загальної середньої освіти, з вказівкою рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення, публікується не пізніше за 12:00 годинник 2 серпня.

Перший термін вибору абітурієнтами місця навчання закінчується в 18:00 годинника 4 серпня. Оновлений список рекомендованих до зарахування публікується не пізніше за 12:00 годинник 5 серпня. Другий термін вибору абітурієнтами місця навчання закінчується в 18:00 годинника 7 серпня. Оновлений список рекомендованих до зарахування публікується не пізніше за 12:00 годинник 8 серпня. Третій термін вибору абітурієнтами місця навчання закінчується в 18:00 годинника 10 серпня.

Зарахування абітурієнтів на денну форму навчання на основі базової і повної загальної середньої освіти відбудеться:

- по державному замовленню не пізніше 15:00 годинника 11 серпня;
- за засоби фізичних і юридичних осіб (за умови виконання державного замовлення відповідного напряму/спеціальності) не пізніше за 18 серпня.

Прийом документів від осіб, що поступають на навчання по скорочених програмах підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів молодшого фахівця і бакалавра закінчиться в 18:00 годинника 24 липня. Вступні випробування проводяться з 25 липня до 1 серпня.

Терміни прийому заяв і документів на навчання по вечірньою і заочною формам навчання визначаються Правилами прийому, тривалість прийому документів - не більше за один місяць. Зарахування проводиться не пізніше чим через 15 днів після завершення прийому заяв і документів, впродовж яких проводиться конкурсний відбір.

Що поступають подають заява про участь в конкурсному відборі до вищого учбового закладу в паперовій або електронній формі. Заява в паперовій формі подається тим, що поступають особисто в приймальній комісії учбового закладу.

При вступі на навчання по освітньо-кваліфікаційних рівнях молодшого фахівця, а також бакалавра, абітурієнт може подати заяву (заяви) в паперовій або електронній формі не більше ніж в 5 внз і не більше ніж на 3 напрями підготовки (три спеціальності) в кожному з них.

Абітурієнти мають право подавати сертифікат ВНОвиданий в 2014 році, або сертифікати або їх копії, видані в 2013, або 2012, 2011, або 2010 або 2009 або 2008 роках.

У разі, якщо кількість балів по одному з непрофільних конкурсних предметів, визначених Правилами прийому, складає нижче 124 баліва профільним предметом є творчий конкурс, особа не допускається до участі в конкурсному відборі. Внесений в Єдину базу за 12-бальною шкалою середній бал атестата про середню освіту автоматично переводиться в 60-бальну шкалу з використанням коефіцієнта 5.

Джерело: Міносвіти.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини