Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як індексується зарплата?

Реклама

Міністерство соціальної політики в листі від 17 квітня 2014 року № 52/10/136-14 роз'яснило, що згідно з пунктом 5 Порядку проведення індексації грошових прибутків населення місяць, в якому відбувається підвищення грошових прибутків працівників у зв'язку з розширенням зони обслуговування, збільшенням об'єму робіт, поєднанням професій (посад), виконанням обов'язків тимчасово відсутнього працівника, платою за роботу за сумісництвом на одному підприємстві, в установі, організації, а також за рахунок збільшення розміру премії, не можна вважати базовим при численні індексу споживчих цін для проведення індексації (у разі, коли не відбувається підвищення тарифної ставки (окладу).

У аналогічному порядку робиться числення індексу споживчих цін при проведенні індексації для працівників, у яких відбувається ріст педагогічного навантаження (у разі, якщо не підвищується посадовий оклад або тарифна ставка).

Порядком не визначений механізм проведення індексації при відновленні на роботі.

Пунктом 5 Порядку передбачено, що базовий місяць при численні індексу споживчих цін для проведення індексації змінюється у разі підвищення грошових прибутків. Так, у разі підвищення розмірів мінімальної зарплати, пенсії, виплат, що стосуються соціального страхування, стипендій, а також у разі росту грошових прибутків населення без перегляду їх мінімальних розмірів місяць, в якому сталося підвищення, вважається базовим при численні індексу споживчих цін для індексації грошових прибутків населення. У базовому місяці значення індексу споживчих цін набуває за 1 або 100 відсотків. Індексація грошових прибутків, отриманих за цей місяць, не здійснюється. З наступного місяця здійснюється числення наростаючим підсумком індексу споживчих цін для проведення подальшої індексації.

У випадку якщо грошовий дохід з урахуванням суми підвищення менше суми грошового доходу з урахуванням індексації до його підвищення, у базовому місяці сума загального доходу визначається з таким розрахунком, щоб сума грошового доходу з урахуванням індексації не перевищувала загального доходу до його підвищення. Приклад проведення індексації у разі підвищення прибутків наведений в додатку 4 до Порядку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини