Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Понижені вартісні межі для закупівель в окремих сферах господарської діяльності

Реклама

Мінекономрозвитку в роз'ясненні від 23 травня 2014 року роз'яснило порядок здійснення держзакупівель в окремих сферах господарської діяльності.

Змінами, внесеними в Закон "Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності", понижені вартісні межі для закупівель товарів, робіт і послуг, які здійснюються за рахунок власних засобів замовниками в розумінні цього Закону. Згідно частини 3 ст. 2 Закони про особливості його дія поширюється на закупівлі замовниками товарів робіт і послуг для здійснення ними діяльності в сферах, визначених ст. 2 справжні Закони :

- повністю або частково здійснюються за рахунок бюджетних коштів за умови, що вартість закупівлі товару, послуги рівна або перевищує 100 тисяч гривен, а робіт - рівна або перевищує 1 млн гривен;

- здійснюються за рахунок власних засобів за умови, що вартість закупівлі товарів, послуг рівна або перевищує 1 млн. гривен, а робіт - 5 млн. гривен.

Згідно частини 2 ст. 3 Закони про особливості замовник зобов'язаний за результатами здійснення закупівель оприлюднити на веб-порталі Уповноваженого органу (безкоштовно) звіт про результати здійснення закупівель впродовж трьох робочих днів з дня його твердження. Звіт затверджується замовником раз на квартал не пізніше 15 чисел місяця, що йде за звітним періодом.

Також роз'яснено, що на відміну від Закону "Про здійснення державних закупівель", який встановлює вартісні межі предмета закупівель без урахування податку на додану вартість, Закон про особливості встановлює вартість закупівлі товарів, робіт і послуг в цілому. Тобто вартістю закупівлі є сума з урахуванням податків і обов'язкових платежів, яку фактично планує витратити замовник в розумінні Закону про особливості.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини