Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Учасники акцій протесту і члени їх сімей отримають безкоштовну правову допомогу від Мінюсту

27 травня 2014, 09:15
82
0
Реклама

Постраждалі учасники масових акцій громадського протесту і члени їх сімей отримають безкоштовну правову допомогу. Що відповідає розпорядження підписав Міністр юстиції України Павло Петренко.

"Люди, які ціною свого здоров'я і життя завоювали вільну, демократичну Україну, повинні отримати належний правовий захист від держави. Сьогодні я підписав доручення, згідно з яким така допомога надаватиметься усім потерпілим під час Майдану і сім'ям Героїв Небесної Сотні», - підкреслив П. Петренко.

Зокрема, йдеться про надання безкоштовній первинній правовій допомозі органами юстиції у питаннях консультацій і роз'яснень, медиации, складання заяв, скарг і інших документів правового характеру.

Крім того, державні нотаріальні контори безоплатно надаватимуть послуги, пов'язані з оформленням спадку.

Міністр доручив забезпечити першочергове надання такої допомоги під час роботи громадських приймалень у взаємодії з державними нотаріальними конторами.

У разі звернення вказаних категорій осіб у неприймальні дні і годинник керівники територіальних органів юстиції повинні вжити заходи відносно надання вказаної допомоги.

У разі виникнення проблем з наданням цієї безкоштовної правової допомоги слід звертатися безпосередньо до Міністерства юстиції України, а також на гарячу телефонну лінію: (044) 486-42-09.

Джерело:
Мінюст.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини