Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обов'язкові лабораторні дослідження при експорті/імпорті зерна відмінять

26 травня 2014, 16:44
240
0
Реклама

Держпідприємництво підтримало ініціативу виключити з Обов'язкового мінімального переліку необхідність проведення лабораторних досліджень зерна і зернобобовихякі імпортуються і експортуються.

Нині, відповідно до пункту 9.1 Переліку, дослідження продукції, що імпортується, і продукції вітчизняного виробництва проводяться з кожної наступної п'ятої партії за умови, що продукція зроблена одним виробником. При отриманні позитивних результатів дослідження проводяться з кожної партії. При експорті продукції додаткові дослідження проводяться на вимогу імпортера.

Таким чином, виключення з Переліку необхідності проведення дослідження зерна і зернобобових, які імпортуються і експортуються, забезпечить встановлення прозорих процедур державного втручання в діяльність суб'єктів господарювання, а також дозволить скоротити витрати операторами ринку під час експорту/імпорту зерна.

Як стверджує розробник, вказані зміни не вплинуть на якість забезпечення споживачів безпечними продуктами тваринного походження.

Джерело: Держпідприємництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини