Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рахункова палата перевірила, як ВСУ використовує бюджетні кошти

26 травня 2014, 13:14
153
0
Реклама

Рахункова палата провела аудит стану використання бюджетних коштів, виділених Верховному Суду України в 2013 році і в першому кварталі 2014 року, - і дійшла висновку, що ВСУ впродовж вказаного періоду в основному забезпечив законне і цільове використання бюджетних коштів в сумі 132,6 млн. гривен.

В той же час встановлено, що ВСУ не завжди дотримувався вимог власної облікової політики, внаслідок чого був ослаблений контроль за фактичною наявністю, рухом запасів і товарно-матеріальних цінностей. Своєчасно не проводилися звіряння даних складського і бухгалтерського обліку.

Аудитом також відмічені пропуски в чинному законодавстві, яке торкається судової системи : на сьогодні законодавством не врегульований правовий режим використання майна, закріпленого за органами судової влади, і повноваження за розпорядженням цим майном.

Як наслідок, виникли недоліки в організації бухгалтерського обліку при передачі ВССУ матеріальних цінностей, що знаходилися на балансі ВСУ, а також при розрахунках за надані комунальні послуги в приміщеннях ВСУ, які експлуатуються ВССУ.

Колегія Рахункової палати констатувала, що заплановані на поточний рік витрати вимагають перегляду з метою економії бюджетних коштів, зокрема, потребує оптимізації штатна чисельність працівників апарату, кількість автотранспортних засобів, використання ряду програмних продуктів, функції яких частково дублюються, з урахуванням найближчої перспективи реформування судової системи.

Джерело: Рахункова палата.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини