Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КСУ розгляне представлення омбудсмана відносно оскарження рішень місцевих загальних судів як адмінсудів

Реклама

Як повідомляла ЮРЛИГА, Валерія Лутковская звернулася в КСУ з представленням відносно відповідності Конституції положення частини другої ст. 171-2 Кодексу адміністративного судочинстваяка передбачає, що рішення місцевого загального суду як адміністративного суду у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності суб'єктів владних повноважень по залученню до адмінвідповідальності є остаточним і оскарженню не підлягає. Отже, положення Кодексу обмежує право фізичних і юридичних осіб на апеляційне і касаційне оскарження рішення місцевих загальних судів як адмінсудів у вказаних справах.

На думку Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, це положення не має належного і достатнього виправдання і, відповідно, порушує положення частин першої і другої ст. 55, пункту 8 частин третьої ст. 129, ст. 64 і частини першої ст. 8 Конституцій в їх системному зв'язку.

25 квітня колегією суддів було відкрито конституційне виробництво у цій справі.

15 травня Конституційний Суд України ухвалив провести розгляд справи за конституційним уявленням Уповноваженого у формі усного слухання, притягнувши до участі субъкт права на конституційне представлення, представника ВР, представників Верховного Суду України, Вищого адміністративного суду України.

По инофрмации прес-служби омбудсмана.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини