Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заказчики могут получать информацию о привлечении к ответственности непосредственно от участников торгов, - АМКУ

Реклама

Інформацію про непритягнення (залученні) суб'єктів господарювання до відповідальності замовники держзакупівель можуть отримувати безпосередньо від учасників торгів. Це вказано в роз'ясненні Антимонопольного комітету від 15 травня 2014 року.

Закон № 1197 - VII "Про здійснення державних закупівель" набув чинності 20 квітня. Відповідно до пункту 3 частини 1 ст. 17 Закону замовник відмовляє в участі в процедурі закупівлі, попередній кваліфікації учасників і зобов'язаний відхилити пропозицію конкурсних торгів (кваліфікаційна, цінова пропозиція) учасника (учасника попередньої кваліфікації) у разі, якщо суб'єкт господарювання впродовж останніх трьох років притягувався до відповідальності за порушення, передбачене пунктом 4 частини 2 ст. 6, пунктом 1 ст. 50 Закону "Про захист економічної конкуренції", у вигляді здійснення антиконкурентних погоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів (тендерів).

Чинним законодавством не передбачено ведення АМКУ реєстру суб'єктів господарювання (учасників або учасників попередньої кваліфікації), які впродовж останніх трьох років притягувалися до відповідальності за вказані порушення, а також надання ним інформації про непритягнення (залученні) таких суб'єктів господарювання до відповідальності.

Згідно частини 1 ст. 56 Закону "Про захист економічної конкуренції" рішення органів АМКУ, голів його територіальних відділень надаються для виконання шляхом відправки або вручення під розписку або доведення до відома іншим способом.

АМКУ роз'яснив, що таку інформацію мають безпосередньо самі суб'єкти господарювання (учасники або учасники попередньої кваліфікації), які (не були) притягали до відповідальності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини