Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Турчинов просить КСУ перевірити ратифікацію Римського статуту

23 травня 2014, 12:33
135
1
Реклама

Конституційний Суд України 22 травня отримав представлення Президента України, що виконує обов'язки, голови Верховної Ради Олександра Турчинова відносно конституційності Римського статуту.

Суд просять надати укладення відносно відповідності Конституції України Римського статуту Міжнародного карного судупідписаного від імені України 20 січня 2000 року.

За інформацією прес-служби КСУ.

Законопроект № 0086яким парламенту пропонується ратифікувати Римський статут, а також законопроект № 4926 про відповідні зміни в УК і КПК, внесені у ВР А. Турчиновим 22 травня.

Раніше був у ВР зареєстрований і проект Г. Москаля про ратифікацію Римського статуту. А в Мінюсті повідомлялищо Кабмін звернувся в КСУ за виводом відносно ратифікації.

Участь нашої держави в Римському статуті означає, що Україна приєдналася до співтовариства держав, що визнають необхідність функціонування постійного Міжнародного карного суду як важливого засобу боротьби з безкарністю і забезпечення дотримання гуманітарного права, фундаментальних прав і основних свобод людини. Ратифікація Римського статуту дозволить притягнути у відповідальності за злочини проти людяності осіб, винних в порушеннях прав людини, які мали місце під час мирних акцій протесту в Україні. До речі, Міжнародний карний суд в Гаазі вже отримав право розслідувати можливі злочини в Україні у рамках акцій протесту.

Відмітимо також, що в 2002 році КСУ висловився про невідповідність статуту ст. 124 Конституції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини