Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності зміни, що стосуються купівлі іноземної валюти

Реклама

Сьогодні, 23 травня, набуло чинності постаноление Нацбанку від 30 квітня 2014 року № 248яким внесені зміни в Правила функціонування Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України і перерахування (зарахування) коштів по окремих операціях з іноземною валютою і банківськими металами.

Встановлено, що Нацбанк має право обмежити роботу уповноваженого банку в Системі підтвердження угод у разі виявлення в його діяльності операцій, що призводять до дестабілізації міжбанківського валютного ринку України, у тому числі:

- здійснення уповноваженим банком операцій по торгівлі іноземною валютою, що дозволяють маніпулювати об'ємом торгівлі або курсом іноземної валюти і відбувається посилене відхилення від рівня, який повинен сформуватися без такої діяльності;

- неодноразового невиконання уповноваженим банком зобов'язань по договорах купівлі-продажу іноземної валюти, ув'язнених впродовж дня, якщо укладення вказаних угод привело до істотного відхилення курсу іноземної валюти від рівня, який повинен сформуватися без таких угод.

Рішення про обмеження роботи банків в Системі підтвердження угод приймає Комісія Нацбанку з питань нагляду і регулювання діяльності банків.

Також діють зміни, внесені в Положення про порядок і умови торгівлі іноземною валютою. Розділ IV доповнений нормою, згідно якої клієнт в заяві про купівлю іноземної валюти повинен вказує, що він доручає уповноваженому банку перерахувати з власного поточного рахунку в гривнах суму пенсійного збору від суми в гривнах, витраченої на купівлю іноземної валютибез урахування комісійної винагороди по цій угоді. Уповноважений банк зобов'язаний нараховувати, утримувати збір на обов'язкове державне пенсійне страхування одночасно з виконанням заяв про купівлю іноземної валюти від імені і за рахунок клієнтів цього банку і по власних операціях банку і перераховувати цей збір до Держбюджету.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини