Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Члена ВККС Мінюст вибере по реферату з пропозиціями про ефективну реалізацію повноважень

Реклама

Мінюст наказом від 14 травня 2014 року № 770/5 затвердив Порядок проведення конкурсу для призначення на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Згідно Закону "Про відновлення довіри до судової системи України" припинені повноваження членів ВККС. До складу ВККС входить 11 членів, один з яких призначається Міністром юстиції.

Оголошення про проведення конкурсу оприлюдниться на офіційному сайті Мінюсту не пізніше чим за 15 днів до дня його проведення.

Особа, бажаюча взяти участь в конкурсі і що відповідає вимогам, визначеним ст. 92 Закону "Про судоустрій і статус суддів", подає в конкурсну комісію такі документи:
- заява про участь в конкурсі з наданням згоди на обробку персональних даних;
- згода на проведення спеціальної перевірки за формою, визначеній Порядком організації проведення спеціальної перевірки відомостей про осіб, що претендують на заняття посад, пов'язаних з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування;
- копію документу про вищу освіту;
- особисту картку (форма № П-2 ДС) встановленого зразка і 2 фотографії розміром 3 х 4 см;
- декларацію про майно, прибутки, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік;
- копію трудової книжки, завірену за місцем роботи;
- копію документу, що засвідчує особу;
- копію військового квитка (для військовослужбовців або військовозобов'язаних);
- довідку про допуск до державної таємниці (за наявності);
- конкурсна пропозиція у формі реферату, що містить пропозиції претендента, спрямовані на найбільш ефективну реалізацію повноважень члена ВККС.

Кандидат має право прикласти до заяви про участь в конкурсі і інші документи (характеристики, рекомендації, свідчення, сертифікати про підвищення кваліфікації).

Відбір проводиться конкурсною комісією в два етапи:
- розгляд і оцінка конкурсних пропозицій;
- співбесіда з учасниками конкурсу, під час якого враховуються рівень теоретичних знань і практичного досвіду, ефективність представленої конкурсної пропозиції.

Переможець конкурсу оголошується на засіданні конкурсної комісії. Результати публікуються на офіційному сайті Мінюсту. Переможця конкурсна комісія рекомендує Міністрові юстиції для призначення на посаду члена ВККС. На підставі рекомендації конкурсної комісії і за результатами проведення спеціальної перевірки Міністр юстиції видає наказ про призначення на посаду члена ВККС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини