Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішено випустити облігації держпозики для відшкодування ПДВ

21 травня 2014, 16:30
239
0
Реклама

На сьогоднішньому виїзному засіданні уряду в Миколаєві прийнято постанова "Про випуск облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість".

Під час засідання Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк підкреслив, що так званий прострочений ПДВ, накопичений за останні декілька років, уряд віддає в державні інвестиційні папери: "Під ці державні інвестиційні папери кожен суб'єкт підприємницької діяльності прозоро зможе отримати кошти у банківській системі України".

Постанова передбачає, що номінальна вартість облігації внутрішньої державної позики для відшкодування сум ПДВ складе 1000 гривентермін звернення - 5 роківставка прибутковості - на рівні облікової ставки Національного банку.

Об'єм випусків облігацій визначається Міністерством фінансів у рамках граничного об'єму, певного КМУ, відповідно до затверджених Мінфіном реєстрів інвентаризації платників.

Згідно з документом, погашення облігацій здійснюється шляхом проведення кожні 6 місяців впродовж терміну їх звернення виплат з погашення основної суми боргу в розмірі 10 % їх номінальної вартості і доходу по облігаціях.

Облігації випускаються в бездокументною формі у вигляді записів на рахунках в цінних паперах в Національному банку.

Постановою уряд доручив Миндоходов в 2-тижневий термін забезпечити представлення матеріалів інвентаризації платників податків, в яких є відповідні суми податку для визначення граничного обсягу випуску вказаних облігацій; у 2-місячний термін - реєстрів проведеної інвентаризації, складених на підставі заяв платників податків про оформлення відшкодування вказаними облігаціями для їх затвердження.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини