Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат хоче роздати зброю громадянам, що охороняють громадський порядок і межу

21 травня 2014, 15:42
218
1
Реклама

Нардеп-свободовец Юрій Сиротюк подав в Раду законопроект № 4914 "Про внесення змін до Закону України "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону".

Проектом пропонується дозволити учасникам громадських формувань по охороні громадського порядку і державного кордону використовувати холодна і вогнепальна зброяразом із заходами фізичної дії, спеціальними засобами індивідуального захисту і самооборони, зарядженими речовинами сльозоточивої і дратівливої дії.

Зброя, згідно з проектом, повинна використовуватися для самозахисти і для припинення групових порушень громадського порядку і віддзеркалення нападів на державні і громадські будівлі, підприємства, установи, транспортні засоби, для припинення у разі потреби опору представникам Державної пограничної служби і іншим особам, що виконують службові або громадські обов'язки по охороні громадського порядку, боротьби із злочинністю і тероризмом, а також в інших передбачених законодавством випадках.

На думку депутата, це полегшить боротьбу з терористами, сприятиме збільшенню обороноздатності держави, посилить ефективність роботи Держприкордонслужби і інших правоохоронних органів; підвищить безпеку в регіоні, загальний рівень обороноздатності держави.


Нагадаємо, що Українська асоціація власників зброї давно пропонує закріпити в Конституції України право усіх громадян на вільне володіння вогнепальною зброєю. Також право на вогнепальну зброю хочуть надати адвокатам.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини