Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФЛП не должен уплачивать единый взнос из сумм дохода, полученных от независимой профдеятельности, - Миндоходов

Реклама

Миндоходов в роз'ясненні від 21 травня 2014 року вказало, що підприємець, що застосовує загальну систему оподаткування, і що одночасно займається незалежною профдеятельностью, є платником єдиного внеску як фізособа-підприємець. Тобто єдиний внесок він платить тільки з прибутків, отриманих від здійснення підприємницької діяльності на загальній системі оподаткування. При цьому така особа не має обов'язку по обліку і сплаті єдиного внеску з сум доходу, отриманого від його незалежною профдеятельности.

Такий підприємець формує і представляє звіт сам за себе за формою № Д5. Звіт подається в органи прибутків і зборів один раз в рік до 10 лютого року, що йде за звітним періодом - календарним роком.

Єдиний внесок фізособи сплачують самі за себе шляхом перерахування безготівкових грошових коштів з банківського рахунку. Платники, які не мають рахунку у банку, сплачують єдиний внесок шляхом готівкових розрахунків через банки або відділення зв'язку до 10 лютого наступного року на підставі даних річної податкової декларації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини