Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Генпрокуратура розслідує тиск екс-чиновників на церкву

21 травня 2014, 13:50
104
0
Реклама

Головне слідче управління ГПУ почало карне виробництво відносно Віктора Януковича, Віктора Пшонки, Віталія Захарченко і інших високопоставлених осіб за фактом незаконного тиску на митрополита Київського і усієї України Владимира з метою усунення його від управління УПЦ МП.

В ході перевірки, проведеної по зверненню одного з народних депутатів, встановлено, що митрополит Володимир дотримувався позиції невтручання церкви в політику, чим викликав невдоволення колишнього Президента України, який бажав заручитися підтримкою УПЦ у виборах в 2015 році.

Після невдалих спроб переконати митрополита Володимира відректися від посади екс-міністр внутрішніх справ організував силами підлеглих йому працівників фізичну ізоляцію митрополита Олександраякий є особистим секретарем і довіреною особою предстоятеля Київської православної церкви Володимира. Як відзначається в повідомленні, однією з умов звільнення митрополита Олександра з ізоляції було переконати митрополита Володимира відректися від займаної посади.

По цьому факту головним слідчим управлінням ГПУ в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості про здійснення екс-чиновниками карного правопорушення, передбаченому ч. 3 ст. 365 Карного кодексу (перевищення влади або службових повноважень).

Джерело: ГПУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини