Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скільки доплатять пенсіонерам, яких містили загиблі в акціях протесту?

Реклама

Пенсійний фонд постановою від 22 квітня 2014 року № 7-2 затвердив Порядок виплати доплати окремим категоріям пенсіонерів, що знаходилися на утриманні осіб, смерть яких пов'язана з участю в масових акціях громадського протесту, що проходили в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року.

Доплата до пенсії встановлена у зв'язку з втратою годувальника непрацездатним членам сімей, находишихся на утриманні осіб, смерть яких пов'язана з участю в масових акціях цивільного протесту в період з 21 листопада 2013 по 21 лютого 2014 року, а також загиблих працівників правоохоронних органів і військовослужбовців, згідно із затвердженим Минсоцполитики списком осіб, члени сімей яких мають право на отримання одноразової грошової допомоги і доплати.

Доплата виплачуєтьсяякщо розмір пенсії або щомісячного довічного грошового утримання або державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, пенсій за особливі заслуги перед Україною, сум індексації і інших доплат) разом з отримуваною зарплатою (доходом) пенсіонерів складає менше 10000 грн. з урахуванням того, що після встановлення доплати сума таких виплат не повинна перевищувати цього розміру.

Розмір доплати встановлюється на рівні 5000 грн.., але не більше за розмір, який визначається за кожен місяць окремо як різниця між 10000 грн. і сумою пенсії і доходувизначеною за даними реєстру застрахованих осіб за місяць, передуючий місяцю, в якому визначається розмір доплати. У випадку якщо після визначення розміру доплати (до 27 числа) в реєстр застрахованих осіб внесена або змінена інформація про дохід за попередні місяці визначається новий розмір доплати за місяці, в яких така інформація не була врахована.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини