Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд задумав повернути рекламу сигарет

21 травня 2014, 12:26
84
4
Реклама

Міністерством економіки розроблений законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про регулювання внутрішньої торгівлі", яким пропонується дозволити в спеціалізованих місцях продажі сигарет рекламу тютюнових виробів.

Згідно з проектом, вводиться поняття "спеціалізованих місць продажу алкогольних і тютюнових виробів" - для тих торгових точок, чий торговий обіг на 60 % і більше складають алкогольні і тютюнові вироби. Вартість ліцензії на роздрібну торгівлю для таких спецмісць буде в рази нижче, ніж для звичайних магазинів.

За задумом розробників від ухвалення законопроекту виграють великі мережі кіосків, які спеціалізуються на торгівлі тютюновими виробами. При цьому експерти відмічають, що законопроект містить корупційні риски і суперечить міжнародним зобов'язанням України.

Відмітимо, що цей законопроект вже не раз повертався на доопрацювання під час розгляду в уряді.

З вересня 2012 року діє Закон про заборону реклами тютюнових виробів, яким забороняється будь-яка реклама, стимулююча продаж тютюнових виробівзнаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускається тютюновий виріб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини