Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нельзя запретить голосовать избирателю, в паспорт которого не вклеено фото, - Центризбирком

Реклама

Центрвиборчком постановою від 19 травня 2014 року № 658 затвердив роз'яснення про застосування окремих положень Закону "Про вибори Президента України" відносно видачі членами дільничних виборчих комісій виборчих бюлетенів на підставі паспорта громадянина України.

Роз'яснено, що громадянин, включений в список виборців, має можливість реалізувати право голосу на виборах Президента шляхом отримання виборчого бюлетеня за умови пред'явлення, зокрема, паспорти громадянина України.

Згідно частини першої ст. 76 Закону при проведенні голосування два члени дільничного виборчкома надають виборцеві можливість проголосувати :

- один член при пред'явленні виборцем, зокрема, паспорти і наявності виборця в списку на відповідній виборчій дільниці надає йому список для підпису;

- другий - в позначеному місці на контрольному талоні виборчого бюлетеня вписує своє прізвище, ініціали, розписується і проставляє номер, під яким виборець внесений в список.

Центрвиборчком вказав, що до повноважень дільничного виборчкома Законом не відноситься контроль за дотриманням порядку оформлення паспорта громадянина України. Таким чином, відмова громадянинові, включеному в список виборців, в реалізації його права голосу на виборах і, відповідно, у видачі виборчого бюлетеня на основі відсутності в паспорті фотографії, яка вклеюється при досягненні особою 25, - і 45-річного вікуЗаконом не допускається.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини