Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як відновлюється режим вільної торгівлі у рамках Угоди про вільну торгівлю між Україною і країнами ЕАСТ?

Реклама

Миндоходов в листі від 2 квітня 2014 року № 7618/7/99-99-24-08-17 роз'яснило, що відносно товарів може бути відновлений режим вільної торгівлі у рамках Угоди про вільну торгівлю між Україною і країнами ЕАСТ за умови представлення митниці :

- сертифікату з перевезення товарів EUR.1 впродовж чотирьох місяців з дати видачі його в країні-експортерові, але не пізніше 1095 днів з дня виникнення надмірно сплаченої суми;

- декларації инвойс впродовж чотирьох місяців з дати видачі її в країні-експортерові, але не пізніше за два роки після ввезення товарів, яких вона торкається (з дня виникнення надмірно сплаченої суми).

Достовірність (достовірність) таких документів має бути підтверджена митними органами країни - експорту, в порядку, встановленому ст. 34 Протоколи про правила визначення походження.

Порядок повернення платникам податків засобів, які враховуються на відповідних рахунках митного органу як передоплата, митних і інших платежів, помилково або надмірно сплачених до бюджету, контроль за стягуванням яких здійснюється митними органами, затверджений наказом Держмитслужби від 20 липня 2007 року № 618.

У разі відновлення режиму вільної торгівлі здійснюється повернення сум відповідних митних платежів. Відповідно до ст. 43 Податкові кодекси обов'язковою умовою для здійснення повернення сум грошового зобов'язання є представлення платником податків заяви про таке повернення впродовж 1095 днів з дня виникнення помилково і / або надмірно сплаченої суми.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини