Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадянин може обрати земельну ділянку для застосування пільги по земельному податку, - Миндоходов

Реклама

Фізична особа, що відноситься до категорії осіб, що мають право на пільги по сплаті земельного податку, отримує таке право тільки після оформлення права власності на земельну ділянку і внесення відповідних даних в державний земельний кадастр. Це вказано в роз'ясненні Миндоходов від 16 травня 2014 року.

Особа, що має у власності декілька земельних ділянок одного виду використання і право на застосування пільги по сплаті земельного податку, може самостійно вибрати ділянку, на яку буде отримано пільгу.

Перелік категорій фізосіб, що звільняються від сплати земельного податку, визначений в п. 281.1 ст. 281 Податкового кодексу. Звільнення від сплати земельного податкупередбачене для відповідної категорії фізосіб, поширюється на одну земельну ділянку по кожному виду використання у рамках граничних норм:

- для ведення особистого селянського господарства - в розмірі не більше 2 гектарів;

- для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) : в селах - не більше 0,25 гектара, в селищах - не більше 0,15 гектара, в містах - не більше 0,10 гектара;

- для індивідуального дачного будівництва - не більше 0,10 гектара;

- для будівництва індивідуальних гаражів - не більше 0,01 гектара;

- для ведення садівництва - не більше 0,12 гектара.

Основою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини