Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄС виділить Україні 1 млрд макрофінансової допомоги - ратифіковані договори

20 травня 2014, 13:08
104
1
Реклама

Верховна Рада сьогодні прийняла Закон про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як Позичальником і Європейським Союзом як Кредитором і Кредитної угоди між Україною як Позичальником, Національним банком України як Агентом позичальника і Європейським Союзом як Кредитором відносно отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу в сумі до 1 мільярда євро (законопроект № 0085).

Меморандум був підписаний 28 квітня і 13 травня 2014 року в м. Брюссель і 12 травня 2014 року в м. Київ, а Кредитна угода - 24 квітня 2014 року в м. Люксембург, 12 травня 2014 року в м. Київ і 13 травня 2014 року в м. Брюссель.

Документи набувають чинності з дати отримання Європейським Союзом офіційних письмових повідомлень від України про виконання внутрішньодержавних процедур, передбачених законодавством України.

Ці угоди дозволять притягнути на умовах терміновості і платності додаткові фінансові ресурси Європейського Союзу, що в майбутньому зажадає передбачення додаткових витрат з Державного бюджету України для обслуговування і погашення притягненого кредиту.

Процентна ставка на 15 років прогнозується як прийнятна (до 3 % річних), проте буде відома тільки під час виходу Європейської Комісії (яка має найвищий кредитний рейтинг ААА) на зовнішній ринок запозичень для отримання коштів, які перераховуватимуться Україні по тій же кредитній ставці.

Очікуваний пільговий період кредитування складає 5 років.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини