Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військовослужбовцям на сході спростили процес голосування за Президента

20 травня 2014, 12:53
131
1
Реклама

Верховна Рада України сьогодні 241 голосом нардепів прийняла Закон відносно забезпечення належної організації і проведення голосування (законопроект № 4905).

У Закон про вибори Президента України внесені зміни. Так, у разі потреби, для забезпечення дільничними виборчими комісіями належної підготовки і проведення виборів, у тому числі в день голосування, окружна виборча комісія може збільшити склад дільничній виборчій комісії до 18 облич за уявленням відповідної окружної виборчої комісії на підставі пропозицій членів цій комісії.

У разі неможливості передачі виборчих бюлетенів від ЦВК в окружизбирком відповідні виборчі бюлетені вважаються невикористаними і погашаються ЦВК шляхом передачі їх для знищення підприємства-виготівника, про що складається відповідний акт.

У разі неможливості передачі виборчих бюлетенів від окружної виборчої комісії в дільничну відповідні виборчі бюлетені вважаються використаними, про що складається в двох екземплярах акт. Такі виборчі бюлетені зберігаються окружною виборчою комісією і транспортуються в ЦВК. Повернені окружною виборчою комісією бюлетені погашаються ЦВК шляхом передачі їх для знищення підприємству-виготівникові.

Виборці з числа військовослужбовців і осіб командного або рядового складу, які виконують завдання по призначенню в місцях тимчасового перебування їх підрозділів на території Донецької і Луганської областейвключаються на позачергових виборах Президента України 2014 року в уточнені списки виборців на звичайних виборчих дільницях в день голосування за уявленням командирів відповідних підрозділів у встановленому Центральною виборчою комісією порядку.

Для таких виборців документом, що підтверджує громадянство України і підставою, що являється, для отримання виборчого бюлетеня, являється паспорт громадянина України, службове посвідчення або військовий квиток.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини