Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов розповіло, які дозвільні документи скасовані для митного оформленні товарів

Реклама

Миндоходов в листі від 8 травня 2014 року № 10602/7/99-99-24-01-10-17 розповіло, як застосовувати Закон № 1193 - VII про скорочення кількості дозвільних документів. Законом внесені зміни, у тому числі, в Закони "Про рибу, інші водні живі ресурси і харчову продукцію з них "Про радіочастотний ресурс України".

Закон № 1193 - VII набув чинності 26 квітня, окрім, зокрема:

- пункту 16 розділу I про внесення змін до Закону "Про радіочастотний ресурс України", який набуває чинності через три місяці з дня публікації Закону;

- абзацу першого підпункту "а" (у частині викладу в новій редакції назви документу "Дозвіл на ввезення з-за кордону радіоелектронних засобів і випромінюючих пристроїв спеціального призначення" в пункті "24" Переліки документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності) підпункту 2 пункти 36 розділу I, які набувають чинності через три місяці з дня публікації Закону.

Згідно зі змінами, внесеними в Закон "Про рибу, інші водні живі ресурси і харчову продукцію з них", не подаються при митному оформленні продуктів лову і харчової продукції з них наступні документи:

- сертифікат відповідності або свідоцтво про визнання іноземного сертифікату;

- міжнародний санітарний сертифікат, що видається країною-експортером, або укладення державної санітарно-епідеміологічної експертизи;

- декларація виробника;

- підтвердження законності вилучення водних біоресурсів з місця їх існування або аналогічний документ, підтверджений компетентним органом іноземної держави.

Згідно зі змінами, які будуть внесені в Закон "Про радіочастотний ресурс" з набуттям чинності пункту 16 розділу I Закону № 1193, - VII (26 липня), пропуск радіоелектронних засобів і випромінюючих пристроїв спецпризначення через митний кордон України і їх митне оформлення здійснюються за наявності дозволи на ввезення з-за кордону такого типу радіоелектронних засобів або випромінюючих пристроїв і за наявності у суб'єкта господарювання, що здійснює їх ввезення з-за кордону, сертифікату відповідності. Дозвіл видається Генеральним штабом Збройних Сил України.

Дозвіл на ввезення радіоелектронних засобів і випромінюючих пристроїв спецпризначення до внесення змін до Класифікатор документів, затверджений наказом Мінфіну від 20 вересня 2012 року № 1011відзначається в митній декларації за кодом 5022.

Крім того митне оформлення радіоелектронних засобів і випромінюючих пристроївякі можуть застосовуватися на території України в смугах радіочастот загального користування, здійснюватиметься за відсутності в Реєстрі радіоелектронних засобів і випромінюючих пристроїв, заборонених до застосування і ввезення на територію України, такого типу засобів і пристроїв і за наявності у суб'єкта господарювання сертифікату відповідності.

НКРСИ безоплатно надаватиме центральному органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері митної справи, доступ до Реєстру радіоелектронних засобів і випромінюючих пристроїв, заборонених до застосування і ввезення на територію України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини