Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується посилити відповідальність за злочини відносно інвалідів

20 травня 2014, 09:33
160
0
Реклама

Відомий захисник прав інвалідів, голова відповідного комітету ВР нардеп Валерій Сушкевич, заручившись підтримкою колеги Едуарда Леонова, подали в Раду законопроект № 4899 "Про внесення змін до Карного кодексу України" відносно посилення відповідальності за скоєння злочину відносно осіб, визнаних інвалідами.

Законопроектом передбачено внести такі зміни:

- в ст. 67 Карного кодексу України доповнити обставини, обтяжливі покарання при його призначенні, злочином відносно особи, визнаної інвалідом;

- в ст.ст. 121, 122, 124 - 128 і 365 Карного кодексу посилити відповідальність за злочини, здійснені проти життя і здоров'я осіб, визнаних інвалідами (тілесні ушкодження, побої, тортури і так далі).

Необхідність ухвалення законопроекту викликана необхідністю посилення карної відповідальності за злочини, здійснені проти особи, яка через свій стан здоров'я не здатна захистити своє життя і здоров'я. Злочини проти людини з інвалідністю вимагають строгішого покарання, невідворотність якого має бути важливим чинником їх попередження, вказано в пояснювальній записці до проекту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини