Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Топ-5 практикумів для бізнесу в червні

19 травня 2014, 18:13
163
0
Реклама

1. Кабмін підготував Закон про податковий компроміс, згідно з якому 15% від суми заниженого податку на прибуток і ПДВ підлягатиме обов'язковій сплаті до бюджету, а інші 85% вважатимуться погодженими. А доки... підприємців цікавлять питання визначення бази обкладення ПДВ при постачанні лікарських засобів і нова ставка 7%, операції по ввезенню і по постачанню товарів імпортного походження, коли сума податкових зобов'язань може бути нижче за суму податкового кредиту, а також порядок застосування Пдв-пільг і підтвердження сум податкового кредиту, тонкощі облікової політики, правильне оформлення витрат подвійного призначення, мінімізація оподаткування прибутку в операціях з нематеріальними активами і операції в іноземній валюті. В зв'язку з цим 5 червня - практикум "ПДВ і податок на прибуток: аналіз законних методів оптимізації в перехідний період. Останні податкові новації".

2. Оскарження податкових повідомлень-рішень - знову на порядку денному. Результат розгляду справи залежить від ряду чинників, наприклад, конкретних обставин, які є основою позову, а також доказів, які сторони надали суду, від правової позиції сторін, від наявної судової практики. Покроковий аналіз доктрин і рекомендації по судовому оскарженню - 11 червня практикум "Оскарження податкових повідомлень-рішень в адміністративних судах: юридична практика і експертна думка ВАСУ. Як уникнути податкових донарахувань?" за участю представника ВАСУ. Важливо пам'ятати, що податкові зобов'язання вважаються неузгодженими і не підлягають сплаті до закінчення процедури адміністративного оскарження або, у разі продовження спростування в судовому порядку, до моменту набуття чинності рішення суду. І не менш важливо, що при правильному виборі способу захисту шанси на успіх існують.

3. Сьогодні, коли законодавство міняється з великою швидкістю, а судова практика - ще швидше, фахівець з договірної роботи не завжди може вчасно відстежити усі зміни в НПА і, звичайно ж, тенденціях судової практики. А зміни сталися вже в 2014 році! Про актуальні питання складання і укладення договорів оренди (суборенда), постачання, запоруки, позики, поручительства, найму, консигнації, зберігання - 12 червня на практикумі "Ефективна договірна робота в нестабільний період. Детально про постачання і оренду". Програма повністю враховує останні законодавчі тенденції, новації числення термінів зобов'язань в господарському обороті, оновлену судову практику.

4. Український бізнес переглядає ВЭД-контракти. До цього зобов'язує появу нових можливостей і преференцій при постачанні товарів в країни ЄС, а також масштабні ускладнення в експортно-імпортній діяльності з компаніями з РФ. 19 червня - практикум "ВЭД контракти: особливості підготовки, укладення і виконання в контексті нових викликів, ризиків і торгових преференцій для України. Операції з компаніями з ЄС і Криму". Мова піде про подолання торгових бар'єрів (технічні регламенти, сертифікація, стандартизація, квотування) при постачанні товарів в країни ЄС. Окрема увага буде приділена виконанню ВЭД-контрактів, підрядниками і контрагентами яких є компанії з Криму.

5. Банкрутство - процедура досить складна і вимагаюча немало часу. Її результат безпосередньо залежить від компетентності юристів, відповідальних за проведення. Метою може бути не лише повна ліквідація юридичної або фізичної особи, але і вироблення заходів по усуненню проблем підприємства, поліпшенню його фінансового стану, задоволенню інтересів кредиторів, реструктуризація активів без негативних наслідків і так далі. Яка б не була причина ліквідації, в ході практикуму 24 червня "Банкрутство підприємства. Практика застосування законодавства боржниками, кредиторами і судами" практикуючий юрист і суддя ВХСУ роз'яснять усі тонкощі процесу. Окрема увага буде приділена використанню особливостей українського законодавства недобросовісними боржниками і кредиторами. Не секрет, що останнім часом нерідко правові механізми банкрутства використовуються з метою ухилення від повернення заборгованості...

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини