Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про вищу освіту готовий до другого читання

19 травня 2014, 17:39
116
0
Реклама

Комітет ВР з питань науки і освіти рекомендує парламенту прийняти в другому читанні проект № 1187-2 Закони про вищу освіту.

У засіданні Комітету взяли участь народні депутати - автори поправок до законопроекту, представники Міністерства освіти і науки України, інших центральних органів виконавчої влади, вищих учбових закладів, працедавців, громадських освітніх і студентських організацій.

Після прийняття Верховною Радою цього законопроекту 8 квітня у першому читанні був створений робочий гурт, який готував проект до другого читання в парламенті. Народні депутати внесли більше 900 пропозицій і поправок до законопроектуприйнятому в першому читанні.

Основні ідеїякі закладені в проекті закону, - це автономія внз, повна реалізація права громадян на освіту, зв'язок з ринком праці, розвиток науки в університеті.

Законопроект передбачає надання вищим учбовим закладам важелів автономії, також містить положення відносно інтеграції академічної і внз науки, створення третього циклу освіти - PhD- рівня, який надасть можливість нашим студентам продовжувати навчання в зарубіжних вищих учбових закладах. На цьому акцентував Міністр освіти Сергій Квит.

Джерело: сайт ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини