Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк продовжив дію 90-денного терміну розрахунку з експортно-імпортних операцій

Реклама

Нацбанк тимчасово з 20 травня до 20 серпня 2014 року постановою від 12 травня 2014 року № 270 "Про зміну термінів розрахунків по операціях по експорту і імпорту товарів і введення обов'язкового продажу надходжень в іноземній валюті" ввів:

- скорочення термінів розрахунків по операціях по експорту і імпорту товарів з 180 до 90 календарних днів;

- вимога про обов'язковому продажу на міжбанківському валютному ринку України, яке торкається:

1) надходжень в іноземній валюті з-за кордону на користь юрособ, що не є уповноваженими банками, фізосіб-підприємців, іноземних представництв (окрім офіційних представництв), на рахунки, відкриті в уповноважених банках для ведення спільної діяльності без створення юрособи, а також надходжень в іноземній валюті на рахунки резидентів, відкриті за межами України на підставі індивідуальних ліцензій Нацбанку;

2) надходжень в іноземній валюті із-за меж України на користь фізосіб в сумі, що рівній або перевищує в еквіваленті 150 000 грн. в місяць. Виключенням є вступ із-за меж України в іноземній валюті на користь фізосіб (резидентів і нерезидентів), які повернені у зв'язку з неправильно вказаними реквізитами.

Вимога відносно обов'язкового продажу поширюється на надходження в іноземній валюті 1-ої групи Класифікатора іноземних валют і банківських металів і в російських рублях.

Відповідно до постанови Нацбанку від 12 травня 2014 № 271 "Про встановлення розміру обов'язкового продажу надходжень в іноземній валюті" частина надходжень в іноземній валюті у виді валютної виручки резидентів від продажу товарів по зовнішньоекономічних договорахщо підлягає обов'язковому продажу на міжбанківському валютному ринку України, складає 50 %.

За інформацією прес-служби Нацбанку.

Нагадаємо, 90-денний термін розрахунків по операціях експорту і імпорту товарів в період з 20 листопада 2013 року по 17 травня 2014 року був встановлений постановою Нацбанку від 14 листопада 2013 року № 453.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини