Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокатам хочуть надати право на вогнепальну зброю

19 травня 2014, 12:05
256
7
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 4891 "Про внесення змін до Закону України "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" відносно заходів правового захисту адвокатів", авторами виступили нардепы-свободовцы А. Мирний і И. Мирошниченко.

Законопроектом пропонується надати право адвокатові на носіння, придбання, видачу, облік, зберігання і застосування вогнепальної зброїбоєприпасів до нього, а також спеціальних засобів індивідуального захисту для забезпечення його професійної діяльності.

Для цього Закон про адвокатуру преполагается доповнити новою статтею 23-1 "Міри правового захисту адвокатів".

Як роз'яснили автори проекту, законодавчими актами передбачений захист посадовців органів держвлади, зокрема працівників суду і правоохоронних органів, - але адвокат, який виступає учасником карного судочинства, залишається беззахисним, адже діючим законодавством не передбачена можливість носіння і зберігання адвокатом вогнепальної зброї, що позбавляє його можливості самозахисту, ставить в нерівні умови і нівелює принцип рівності і змагальності сторін в карному процесі.

Нагадаємо, що З'їздом адвокатів України схвалений проект нового тексту закону про адвокатуру, який передбачає право адвоката на зброю, детальніше: Е. Солодко просить дозволити адвокатам вогнепальну зброю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини