Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українці зможуть оформити усі документи в "єдиному вікні" без корупції

19 травня 2014, 10:48
211
3
Реклама

Уряд 16 травня прийняв постанова про деякі питання надання адміністративних послуг. Як прокоментував документ Міністр юстиції Павло Петренко, громадяни України зможуть отримувати админуслуги на місцях в спеціальних админцентрах.

"Ми вводимо дуже амбітний проект. Фактично, українці зможуть отримувати усі адміністративні послуги в одному офісі на місцях", - відмітив Міністр юстиції. Це пілотний проект, у рамках якого Мінюст і інші держструктури передають значну частину своїх повноважень єдиним админцентрам.

По словах П. Петренко, досі близько 50 адміністративних послуг надавалися в розрізнених кабінетах органів влади, а їх корупційна складова досягала десятків мільярдів гривен в рік. Але рішення уряду прибрало корупційну складову з сфери админуслуг, оскільки документи у громадян прийматиме не виконавець робіт, а адміністраторякий не має ніякого відношення до виконання цих робіт, а термін видачі документів буде чітко встановлений.

Через центри надання админуслуг можливо буде провести реєстрацію або отримати відповідні документи в питаннях підприємництваправ, створення громадських організацій, друкованих ЗМІ. Крім того, адміністративні центри візьмуть на себе функції паспортних століву тому числі і в питаннях видачі закордонних паспортів і відповідних документів на дітей. Також в адміністративних центрах можна буде отримати документи землеустрою, дозвільній системівключаючи питання протипожежної і санітарної безпеки суб'єктів господарювання, і тому подібне

Джерело: Мінюст.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини