Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українська митниця готова до спрощеного режиму експорту за угодою з ЄС

19 травня 2014, 10:02
217
0
Реклама

Митні органи готові до видачі сертифікатів форми EUR.1, що підтверджують українське походження товарів, у рамках Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

Замміністра прибутків Віталій Науменко відмітив, що для цього в митній службі вже пройшло навчання 90 чоловік. Крім того, з метою підтримки експорту українських товарів і виконання міжнародних зобов'язань України розроблений Порядок видачі сертифікатів форми EUR.1, аналогічний тому, який діють в європейських країнах.

Зокрема, Порядок передбачає максимальне спрощення видачі сертифікатів походження на безвідплатній основі з одночасним посиленням відповідальності експортера за достовірність інформації, яка потрібна для визначення українського походження товару.

Для впровадження в Україні інституту схваленого експортера Міністерство по прибутках і зборах України веде роботу за визначенням переліку підприємств-експортерів, яким може бути наданий статус схваленого експортера. Йдеться про торгівлю з державами ЕАСТ, які надалі можуть експортувати товари в ЄС без сертифікату походження.

Митниці Миндоходов, як повідомив чиновник, провели круглі столи для підприємств-експортерів відносно правил походження товарів і переліку документів, які підтверджують преференційне походження товарів, переваги використання статусу схваленого експортера під час декларування походження товарів у рамках Угоди про асоціацію.

"Ми готові до такої процедури", - запевнив Віталій Науменко.

Джерело: Миндоходов.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини