Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок реалізації громіздкого "корупційного" майна

19 травня 2014, 09:01
107
0
Реклама

На виїзному засіданні у Вінниці Кабінет Міністрів України прийняв постановаяким ствердив "Порядок реалізації речових доказів в карному виробництвізберігання яких із-за громіздкості або з інших причин є неможливим без зайвих труднощів".

Документ розроблена Міжвідомчою робочою групою з питань антикорупційного законодавства спільно з фахівцями МВС України, він позбавить Україну вагомого фінансового тягаря, який спричиняє за собою утримання майна корупціонерів, які покинули її територію.

Зокрема, постановою визначається порядок встановлення оцінки майна, яке було вилучене органом досудового розслідування і визнане речовим доказом в карному виробництві. Йдеться про майно, зберігання якого неможливе, ускладнене із-за його громіздкості або з інших причин, або витрати по забезпеченню спеціальних умов зберігання якого є співвимірними з його вартістю. Оцінка і реалізація такого майна можлива у разі, якщо це не шкодить карному виробництву.

"Наприклад, зміст таких об'єктів як "Межигір'я", зміст нафтопродуктів в залізничних вагонах - це мільйони гривен. Усі ці витрати лягають на платників податків. У такому разі, можливий розгляд питання про оцінку і реалізацію такого майна",
- пояснила керівник групи Олена Тищенко.

Оцінку майна встановлюватиме спеціальна комісіядо складу якої входитимуть представники досудового розслідування, Торгово-промислової палати, власника або особи, якій майно увірене, а у разі потреби - фахівці, які мають необхідні експертні знання.

Також документ забезпечуватиме дотримання інтересів не лише держави, але і власника такого майна. Зокрема, постанова містить пункт про гарантії повернення засобів власникові або уповноваженій особі, отриманих від реалізації майна, згідно остаточної вартості акту оцінки майна у разі, якщо надалі майно визнане не підметом стягненню або спеціальній конфіскації.

Джерело: сайт в.о. Президента.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини