Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комуністи придумали, як зберегти династії сільських ветеринарів

16 травня 2014, 15:27
131
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 4862 (автори - нардепи-комуністи С. Гордиенко і О. Михайленко)направленый на забезпечення справедливих підходів до працівників ветеринарної медицини.

На сьогодні в ст.4 Закону про протидію корупції вказаний перелік осіб, які є суб'єктами відповідальності за корупційні правопорушення. Під дію цієї статті потрапляють і посадовці установ ветеринарної медицини. Такі особи не можуть мати у безпосередньому підпорядкуванні близьких ним осіб чи бути безпосередньо підпорядкованими у зв'язку з виконанням повноважень близькими ним особами. Близькі особи - це дружини, діти, батьки, рідні брати і сестри, дід, бабка, онуки, усиновлювачі, усиновлені, а також інші особи, які спільно проживають, пов'язані загальним побутом, мають взаємні права і обов'язки.

Як відмічають депутати, сьогодні нерідко фахівцями ветмедицины стали цілі сім'ї, у тому числі, і батько, і мати і їх діти : "Люди вчилися разом, потім одружилися, по стопах батьків йшли їх діти і також ставали фахівцями ветеринарної медицини. Так виросли цілі династії хороших фахівців ветеринарною поділа".

Тому законопроектом пропонується внести зміни в статтю 9 Закона про протидію корупції (перелік осіб, на яких не поширюється дія вищезгаданих правил) і доповнити пункт 4 частини першої словами "ветеринарної медицини" - тобто, дозволити ветеринарам бути в підпорядкуванні близьких осіб або мати таких в підпорядкуванні.

Автори проекту запевняють, що не буде ніякого збитку інтересам держави, юридичних і фізичних осіб у разі такої підлеглості в установах ветеринарної медицини. Зміни покликані дозволити працювати в сільській місцевості фахівцям, а значить - зберегти службу ветеринарної медицини.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини