Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порушення порядку зміни цільового призначення земель є основою для визнання недійсної їх передачі, - ВСУ

Реклама

Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 14 травня 2014 року прийняв постанову у справі № 6-35цс14предметом якого була суперечка про визнання незаконним рішення селищної ради, визнанні недійсним держакту на право власності на земельну ділянку і відміні державної реєстрації права власності на земельну ділянку.

Суд зробив правове укладення, про те, що відповідно до змісту ст. 20 Земельного кодексу надання (передача) громадянам і юридичним особам земельних ділянок відбувається згідно з їх цільовим призначенням.

У разі передачі громадянам в приватну власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності, межі якого не встановлені в натурі або цільове призначення якого змінюється, обов'язковим є розробка проекту землеустрою про відведення земельної ділянки.

Порушення порядку встановлення і зміни цільового призначення земель є основою для визнання недійсними рішень органів державної влади і органів місцевого самоврядування про надання (передачі) земельних ділянок громадянам і юрособам, відмови в реєстрації земельної ділянки або визнання реєстрації недійсної (ст. 21 ЗК).

За інформацією ВСУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини