Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Медстрахование працівників коштом підприємства не оподатковується, - Миндоходов

Реклама

Миндоходов в роз'ясненні від 14 травня 2014 року вказало, що операція по медичному страхуванню своїх працівників коштом підприємства не призводить до виникнення податкових зобов'язань по ПДВ.

Відповідно до пункту 185.1 ст. 185 Податкового кодексу об'єкт оподаткування ПДВ - це операції платників податку з поставки послуг, місце постачання яких знаходиться на митній території України.

Згідно з чинним законодавством постачання послуг - будь-яка операція, що не є постачанням товарів, або інша операція по передачі права на об'єкти права інтелектуальної власності і інші нематеріальні активи або надання інших майнових прав відносно таких об'єктів права інтелектуальної власності, а також надання послуг, споживаних в процесі здійснення певної дії або здійснення певної діяльності.

Відповідно до пп. 196.1.3 п. 196.1 ст. 196 НК не є об'єктом обкладення ПДВ операції по:

- надання послуг із страхування, сострахованию або перестраховці особами, що мають ліцензію на здійснення страхової діяльності, а також пов'язаних з такою діяльністю послуг страхових (перестраховочных) брокерів і страхових агентів;

- надання послуг із загальнообов'язкового державного соціального страхування (у тому числі пенсійному страхуванню), недержавного пенсійного забезпечення, залучення і обслуговування пенсійних вкладів і рахунків учасників фондів банківського управління, адміністрування недержавних пенсійних фондів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини