Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд заборонив партію "Російський блок"

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов Міністерства юстиції до політичної партії "Російський блок" (про заборону діяльності політичній партії) і заборонив її діяльність. Постанова була оголошена на судовому засіданні 13 травня.

Партія "Російський блок" заборонена у зв'язку із закликами до скидання конституційного ладу і порушення територіальної цілісності України.

"Суд виніс абсолютно обгрунтовану і законну ухвалу. Ми вважаємо доцільними посилання на рішення Венеціанської комісії про заборону політичних партій. При прийнятті такого категоричного і крайнього способу необхідно враховувати усі обставини, у тому числі і політичну ситуацію в країні. Окрім безпосередніх закликів, які були зафіксовані на відео і в статтях в ході дослідження доказів, додатковим аргументом на користь позиції Мінюсту стало ще і те, до чого ці заклики привели і який негативний результат ми зараз маємо в країні"- так прокоментувала рішення представник позивача заступник Міністра юстиції Ганна Онищенко.

За інформацією Мінюсту.

Відповідно до ст.5 Закону "Про політичні партії в Україні", діяльність політичної партії може бути заборонена, якщо вона спрямована на незаконну зміну територіальної цілісності, зміну державного устрою, а також розпалювання міжнаціональної ворожнечі і порушення прав і свобод людей.

Нагадаємо, 30 квітня Окружний адмінсуд м. Києва заборонив діяльність політичної партії "Російська єдність".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини