Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дозвільні документи видаватимуться в місцевих центрах держадміністратором - ухвалений Закон

13 травня 2014, 13:33
254
0
Реклама

Верховна Рада України сьогодні прийняла Закон про внесення змін до Закон про дозвільну систему у сфері госпдіяльності - відносно удосконалення процедури видачі документів дозвільного характеру, оформлених центральними органами виконавчої влади (урядовий законопроект № 4584).

Закон передбачає оптимізацію роботи дозвільних органів (центральних органів виконавчої влади) - введена правова основа для видачі центральними органами виконавчої влади документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності, тобто через дозвільні центри, створені на рівні районів і областей.

Вводиться видача держадміністратором виключно у дозвільних центрах (на рівні районів і областей) суб'єктам господарювання документів дозвільного характеру (переоформлення, видача дублікатів, анулювання)оформлених центральними органами виконавчої влади.

Державний адміністратор реєструє заяву і документи, які додаються до нього, в спеціальному журналі, формує дозвільну справу і впродовж наступного робочого дня передає цю заяву і документи дозвільному органу, який в течію не більше 10 робочих днів з дня отримання заяви оформляє відповідний документ дозвільного характеру або письмове повідомлення про відмову.

Не пізніше наступного робочого дня з дня отримання від дозвільного органу відповідного документу дозвільного характеру (чи письмового повідомлення про відмову) держадміністратор повідомляє підприємця про час і місце видачі йому цього документу дозвільного характеру.

Така процедура вводиться з метою оптимізації і спрощення отримання документів дозвільного характеру, які видаються, зокрема, на центральному рівні. Таким чином, скоротяться тимчасові і грошові витрати підприємців, а також знизяться рівень корупційних дій з боку чиновників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини