Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Турчинов затвердив емблему і прапор Нацгвардії

13 травня 2014, 09:21
1621
4
Реклама

И. о. Президента України А. Турчинов Указом від 12 травня 2014 року № 464/2014 ствердив символіку Національної гвардії України - емблему Нацгвардії і прапор, бойові прапори оперативно територіальних об'єднань, з'єднань, військових частин, вищих учбових закладів Нацгвардії, штандарт командувача Нацгвардії. У додатках до Указу - описи і малюнки цієї символіки.

Відзначається, що перелік оперативно-територіальних об'єднань, з'єднань, військових частин, вищих учбових закладів Національної гвардії України, які можуть мати власні бойові прапори, затверджується Міністерством внутрішніх справ України.

Емблема Нацгвардії


Емблемою Національній гвардії України являється прямий рівносторонній хрест з кінцями крапового кольору, що розходяться, в центрі якого у восьмиграннику темно-зеленого кольору поміщено зображення малого Державного Герба України.

Прапором Національній гвардії України являється прямокутне полотнище синього кольору із співвідношенням сторін 2:3, в центрі якого поміщено емблему Національної гвардії, рівну 2/3 висоти полотнища. Сторони прапора, окрім лівого краю полотнища, прикрашені бахромою золотистого кольору. На зворотній стороні полотнища розташований напис Національна гвардія України, виконаний буквами золотистого кольору. Дерев'яний держак прапора темного кольору, верхівка держака стріловидна, з жовтого металу, в центрі її поміщено малий Державний Герб України.

Бойовий прапор оперативно-територіального об'єднання, з'єднання, військової частини, вищого учбового закладу Національної гвардії України - полотнище синього кольору із співвідношенням сторін 2:3. На лицьовій стороні в центрі поміщено зображення емблеми в 2/3 висоти полотнища. Сторони прапора, окрім лівого краю полотнища, прикрашені бахромою золотистого кольору. На зворотній стороні полотнища, в центрі міститься повна назва оперативно-територіального об'єднання, з'єднання, військової частини, вищого учбового закладу буквами золотистого кольору. Держак дерев'яний, темного кольору, верхівка стріловидна з жовтого металу, в центрі якої поміщено малий Державний Герб України.

Штандарт командувача Нацгвардії редставляет собою квадратне полотнище синього кольору розміром 90х90 см із зображенням в центрі герба Національної гвардії України. Полотнище по периметру обшите наличником золотистого кольору у вигляді орнаменту з дубового і калинового листя. Сторони штандарту, окрім верхнього краю полотнища, прикрашені бахромою золотистого кольору. Поле зворотної сторони штандарту без зображень. Деревянноедревко прапора темного кольору, верхівка держака штандарту стріловидна з жовтого металу, в центрі якої поміщено малий Державний Герб України. Верхній край полотнища за допомогою шнура прикріпляється до основи верхівки держака штандарту.

Прапор Нацгвардії, лицьова сторона



Крім того, затверджений Порядок використання емблеми/прапора Нацгвардії і штандарту командувача.

Так, емблема Національній гвардії України розміщується в службовому кабінеті командувача Національної гвардії України, залі засідань військової ради Нацгвардії; використовується на бойовому прапорі, штандарті командувача; може відтворюватися на відомчих заохочувальних відмінностях, нагрудних знаках, на транспортних і спеціальних засобах Національної гвардії, будинках і спорудженнях Національної гвардії, знаках відмінності на форменому одязі військовослужбовців Національної гвардії України.

Прапор Нацгвардії встановлюється в залі засідань військової ради, може встановлюватися на будівлях і спорудженнях Національної гвардії України, в кабінетах командирів військових частин, використовуватися під час проведення офіційних заходів і урочистих церемоній. При цьому допускається використання прапора Національної гвардії України без прикраси його полотнища бахромою.

Відтворення зображень емблеми і прапора Національної гвардії України може бути виконане в одноколірному варіанті в пропорціях, які відповідають меті їх застосування.

Зображення емблеми і прапора може відтворюватися при оформленні будинків і споруд, на друкарській, рекламно-інформаційній і сувенірній продукції, кино-, відео - і фотоматеріалах, які видаються (виготовляються) Національною гвардією України або по її замовленню. У інших випадках порядок використання емблеми і прапора Національної гвардії України визначається командувачам Національної гвардії України.

Штандарт командувача Національної гвардії України встановлюється в його кабінеті, може використовуватися під час проведення урочистих заходів за участю командувача, а також за його розпорядженням під час важливих подій державного і військового значення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини