Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вітчизняну кінопродукцію можуть звільнити від ПДВ

Реклама

У ході нараді з питань розвитку кінематографії Міністр культури Євгеній Нищук завірив учасників в готовності уряду надати представникам галузі усебічну державну підтримку. "Мінкультури ініціюватиме зміни, які допоможуть державним кіностудіям направити на власний розвиток засоби, отримані від оренди майна, що належить ним, а також звільнити від оподаткування ПДВ національний культурний продукт"- завірив чиновник.

Представники галузі заявили про необхідність впровадження незалежного фінансування галузі, розвитку нормативної бази, модернізації статусу державної кіноіндустрії в інтересах залучення незалежного фінансування і успішної конкуренції за інвестиції з приватними гравцями ринку, а також ширшого діалогу з глядачем, реагування на його запити і культурні потреби.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр Олександр Сыч підтримав ідею експертного співтовариства по створенню Радого з питань розвитку кіновиробництваякий об'єднав би представників не лише кіноіндустрії, але і телебачення. "Я готовий очолити таку координаційну раду, яка забезпечить прозорі, інноваційні підходи до вирішення не лише кадрових і фінансових, але і стратегічних питань галузі. Інвестиції в кіноіндустрію - це потужна інвестиція в зміну суспільної свідомості на основі національних цінностей"- підсумував А. Сич.

За інформацією Кабміну.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини