Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Начато уголовное производство по факту укрытия преступлений против активистов Майдана

Реклама

Прокуратура міста Києва повідомила, що внаслідок службової халатності керівників прокуратури Шевченківського району і районного управління міліції фактично розслідувалися більше 350 фактів спричинення громадянам тілесних ушкоджень під час подій в центрі столиці 18-20 лютого 2014 року. Ці дані були встановлені під час перевірки, проведеної апаратом прокуратури міста Києва.

Внаслідок несумлінного відношення працівників правоохоронних органів району до виконання своїх службових обов'язків сталося cкрытие злочинів від обліку. Місцезнаходження 190 матеріалів цієї категорії, зареєстрованих Шевченківським РУ ГУМВД України в місті Києві, на даний момент взагалі не відомо.

Усе це завдало істотної шкоди правам і інтересам потерпілих, зробило неможливим швидке, повне і беспристрастное розслідування вчинених відносно них злочинів.

"Ми продовжуємо процес самоочищення і люстрації. Правоохоронці повинні вносити дані в Єдиний реєстр досудових розслідувань і проводити слідство. Цього не було зроблено. Це є злочином, за який треба нести відповідальність"- відмітив прокурор Києва Микола Герасимюк.

Враховуючи це, прокуратура міста Києва початку карне виробництво відносно керівників прокуратури і райуправління міліції Шевченківського району міста Києва за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 Карного кодексу (службова халатність). Досудове розслідування проводиться слідчим управлінням прокуратури міста Києва.

За інформацією прес-служби прокуратури міста Києва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини