Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для боротьби з корупцією в Україні введуть інститут бизнес-омбудсмана

Реклама

Сьогодні, 12 травня, у рамках ініціативи по боротьбі з корупцією прем'єр-міністр Арсеній ЯценюкЄвропейський банк реконструкції і розвитку, Організація економічного співробітництва і розвитку, Американська торгова палата в Україні, Європейська Бізнес Асоціація, Федерація працедавців України, Українська торгово-промислова палата і Український союз промисловців і підприємців підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Ініціатива по боротьбі з корупцією в Україні спрямована на поліпшення інвестиційного клімату і зміцнення економічних перспектив шляхом забезпечення більшої підзвітності і прозорості і ефективнішого правового регулювання української економіки.

У рамках цієї ініціативи сторони домовилися про створення в Україні незалежного інституту бизнес-омбудсмана. До нього за правовим захистом зможуть звертатися компанії, чиї права були порушені. Нова інституція покликана забезпечити велику прозорість бізнес-практики в регіоні, оскільки є публічно підзвітною.

ЄБРР відмітив, що недавнє поліпшення рейтингу України в World Bank's Doing Business Survey як і раніше залишає економіку під номером 112, показуючи, скільки ще роботи повинно бути зроблено для залучення необхідного капіталу і технології.

Ідея запустити ініціативу з'явилися на початку 2013 року і була втілена в Меморандумі про взаєморозуміння.

За інформацією прес-служби ЄБРР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини