Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як в особливий період приймають на службу резервістів?

Реклама

МВС наказом від 7 квітня 2014 року № 289 затвердило Інструкцію про порядок комплектування військових частин резервістами в особливий період.

Відповідальними за комплектування військових частин резервістами є командири (начальники) військових частин. Добір громадян для проходження служби у військовому резерві здійснюється у добровільному порядку і проводиться військовими частинами з числа:

- військовослужбовців, що звільняються з військової служби в запас з військових частин або військових частин, які дислокуються зблизька, і проживають (знаходяться) поблизу цих військових частин;

- військовозобов'язаних, проживаючих (що знаходяться) в населених пунктах, в яких або поряд з якими дислокуються військові частини, що проводять добір.

Перевага при відборі і прийомі кандидатів для проходження служби у військовому резерві мають військовозобов'язані, що раніше проходили військову службу і отримали професійну підготовку по військово-обліковій спеціальності, якій підлягає комплектуванню вакантна посада резервіста.

Не підлягають добору для проходження служби у військовому резерві громадяни, у визначених законом випадках не можуть бути покликані на військову службу по мобілізації. Як кандидати не розглядаються громадяни, відносно яких набрав законної сили звинувачувальний вирок суду.

Громадяни (військовослужбовці), які виявили бажання проходити службу у військовому резерві, подають про це заяву (рапорт) командирові (начальникові ) військової частини, вибраної для проходження служби у військовому резерві.

У заяві вказуються:

- прізвище, ім'я і по батькові, дата народження, місце народження;

- поштова адреса фактичного місця проживання;

- посада, на якій він бажає проходити службу у військовому резерві;

- відомості про освіту і спеціальність;

- військово-облікова спеціальність (за наявності).

Разом із заявою подаються:

- по одній колірній фотокартці розміром 9 х 12 см і 3 х 4 см;

- паспорт громадянина України, який відразу повертається кандидатові;

- копії документів про народження і сімейний стан (за наявності);

- військовий квиток (за наявності), який відразу повертається кандидатові;

- автобіографія, написана власноручно;

- документи про освіту, які відразу повертаються кандидатові.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини