Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На сайті МВС працює геоінформаційна система "Вибори 2014"

Реклама

Геоінформаційна система "Вибори 2014" є сучасним інструментом, за допомогою якого кожен громадянин має можливість контролювати як роботу самої міліції, так і кількість правопорушень в конкретному районі, місті, селищі.

Ця система доступна через офіційний сайт МВС. Впродовж терміну, що залишився до дня виборів Президента (25 травня), там демонструватимуться дані, що поступають в МВС з усієї України, зокрема, інформація про правопорушення, пов'язані з виборчим процесом.

Система складається з:

- електронної карти України, на яку нанесені виборчі округи;

- категорій повідомлень про правопорушення, розділені на ознаки адміністративних порушень, що мають, злочини (по попередній кваліфікації), що мають ознаки, і що знаходяться в стані розгляду;

- зареєстрованих повідомлень про порушення, що поступають в ОВД від громадян, і що відображаються на карті відповідно до місця реєстрації такого повідомлення;

- довідковій інформації про статті КоАП і Карного кодексу, що стосуються порушень виборчого процесу.

Система дозволяє відстежувати динаміку реєстрації повідомлень, в певних часових проміжках, а також статистично і візуально порівнювати ситуацію з правопорушеннями, що реєструються в різних регіонах України.

МВС відмічає, що цей інструмент дозволить зменшити свідоме маніпулювання даними, або помилкове їх представлення з боку деяких ЗМІ і громадських організацій, що часто відбувається у разі відсутності прозорого доступу до офіційної статистики.

Подібні системи планується активно розвивати із залученням населення і громадських організацій, в процесі реформування як МВС, так і усієї правоохоронної системи України, орієнтуючись на світовий досвід і європейські стандарти.

За інформацією МВС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини