Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк нагадав про персональну відповідальність керівників банків за неприпинення діяльності в Криму

Реклама

У листі від 6 травня 2014 року № 18-312/21406 Нацбанк попередив керівників банків про особисту відповідальність за незабезпечення виконання банками вимог постанови № 260 про відгук і анулювання банківських ліцензій і генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій окремих банків і закритті банками відособлених підрозділів, розташованих на території АР Крим і міста Севастополя.

Постановою відкликані і анулювані банківські ліцензії і генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій і припинена участь в системі електронних платежів Нацбанку :

- ПАО "Чорноморський банк розвитку і реконструкції";

- ПАО Банк "Морський".

Банкам, які уклали агентські договори з юридичними особами (комерційними агентами), заборонено надавати фінансові послуги своїм клієнтам на території АР Крим і міста Севастополя.

Українським банкам заборонено встановлювати кореспондентські стосунки з банками України і / або іноземними банками, іншими кредитними або фінансовими установами, які розташовані і / або здійснюють свою діяльність на території АР Крим і міста Севастополя.

З 6 травня банки зобов'язані припинити кореспондентські стосунки з банками України і / або іноземними банками, іншими кредитними або фінустановами, які розташовані і / або здійснюють свою діяльність в Криму. Після закриття кореспондентських рахунків в іноземній валюті і банківських металах банки зобов'язані повернути територіальним управлінням Нацбанку оригінали виданих їм реєстраційних номерів.

Банкам України заборонено відкривати відособлені підрозділи на території АР Крим.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини