Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як пройти ВНО кримським абітурієнтам?

Реклама

Сьогодні, 8 травня, набув чинності наказ Міносвіти від 18 квітня 2014 року № 474 про внесення змін до Порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2014 році.

Відповідно до наказу абітурієнти, які зареєструвалися для проходження ВНО на території АР Крим чи міста Севастополя, можуть пройти тестування в інших адміністративно-територіальних одиницях України під час однієї з сесій зовнішнього незалежного оцінювання (на вибір) :

- основний (3 - 27 червня 2014);

- додатковою (4 - 11 липня 2014);

- скороченою (14 - 17 липня 2014).

Українському центру оцінювання якості освіти доручено внести зміни в реєстраційні картки абітурієнтів, які зареєструвалися на території Криму :

- і бажають здати тести в час додатковій сесії ВНО - впродовж 1 травня - 15 червня 2014 року;

- і бажають здати тести в час скороченій сесії ВНО - впродовж 16 - 30 червня 2014 року.

Відповідно, в новій редакції викладений розділ Порядку про організацію додаткової і скороченої сесій зовнішнього оцінювання. Встановлено, що учасниками додаткової і скороченої сесси ВНО можуть бути особи, які зареєструвалися для проходження зовнішнього оцінювання на території АР Крим або міста Севастополя.

Рішення про реєстрацію для участі в таких сесіях ВНО приймається регламентною комісією відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Пункти тестування створюються регіональними центрами оцінювання якості освіти в обласних центрах і місті Києві. Повідомлення про місце і час проведення - розміщуються на інформаційних сторінках абітурієнтів, створених на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, раніше директор Українського центру оцінювання якості освіти повідомив про три можливі варіанти проходження ВНО кримськими абітурієнтами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини