Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив порядок надання меддопомоги іноземцям і біженцям

Реклама

6 травня набув чинності Порядок надання медичної допомоги іноземцям і особам без громадянства, що постійно проживає або тимчасово перебуває на території України, затверджений постановленим Кабміну від 19 березня 2014 року № 121.

Порядок регулює механізм надання установами охорони здоров'я державної і комунальної форми власності медичної допомоги :

- іноземцям і особам без громадянства, які тимчасово знаходяться на території України;

- іноземцям і особам без громадянства, які постійно проживають на території України;

- іноземцям і особам без громадянства:

біженцем, що звернувся із заявою про визнання, або особою, яка потребує додаткового захисту;

відносно яких прийнято рішення про оформлення документів про визнання біженцем або особою, що потребує додаткового захисту;

визнані біженцями або особами, які потребують додаткового захисту.

Іноземцям і особам без громадянства меддопомога, зокрема екстрена, надається на платній основі, якщо законодавством або міжнародними договорами України не передбачене інше. Вартість меддопомоги визначається установою охорони здоров'я, що її надала. Оплата здійснюється у безготівковій або готівковій формі в національній валюті.

Іноземцям і особам без громадянства, які постійно проживають в Україні, біженцям і особам, які потребують додаткового захисту, меддопомога виявляється за рахунок бюджетних коштів.

Медобследование і надання екстреної меддопомоги особам, що звернулися про визнання їх біженцями і що потребують захисту, також здійснюється за рахунок бюджетних коштів.

При укладенні договору страхування оплату здійснює страховик (резидент, нерезидент) або вказаною в договорі компанією по координації надання медичної допомоги, що здійснює діяльність в Україні.

У разі відмови іноземця, що тимчасово перебуває на території України, від оплати меддопомоги питання про компенсацію установі охорони здоров'я витрат, вирішується за участю відповідних іноземних представництв в Україні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини